GMPC BBQ 2024

Beste leden,
 
op zaterdag 8 Juni verwelkomen wij jullie graag op onze jaarlijkse BBQ, welke zal plaatsvinden in onze vertrouwde locatie bij MKRV.

Ook dit jaar zal chef-kok Luc een culinair hoogstandje presenteren bereid op de barbecue. Voor wie chef-kok Luc nog niet kent kunnen we meedelen dat hij in het verleden verschillende prijzen bij BBQ wedstrijden heeft gewonnen, en ook onder andere de titel van Belgisch Kampioen Rundsvlees en Vice-Kampioen Rundsvlees Nederland in de wacht heeft gesleept.

Het volgende smakelijke menu staat voor u klaar:
Aperitiefhapjes:
Assortiment van Mexicaanse spekfakkeltjes, scampi-spies en kipbrazade.
Hoofdgerecht:
BBQ-worst met spek, sate van varkenshaasje in spekmantel, en salsa-brochette van rundsvlees met kruidige gegrilde aardappeltjes, een buffet van koude groenten, diverse koude sauzen, pastasalade, aardappelsalade tartaar en twee warme sauzen (peper en champignon).

Dessert:
Gegrilde appelschijfjes met kaneel, bruine suiker, Amaretto en verse chocoladesaus, geserveerd met ijs.
 
Natuurlijk zijn alle leden zoals gewoonlijk van harte welkom vanaf 15:00 uur, zoals gebruikelijk, om hun kaart te schieten. Vanaf 18:00 uur zullen we dan starten met het smakelijke BBQ-menu.
 
De deelnameprijs voor ons BBQ Clubfeest bedraagt slechts € 35,00 per persoon voor leden en steunende leden en familieleden, en € 40,00 voor niet-leden. Gelieve uw plaats te reserveren vóór 1 Juni 2024 door een storting op de rekening van de club (BE22 9731 2094 0947), met vermelding van het aantal personen.
 
BELANGRIJK: Gezien we een talrijke opkomst van onze leden verwachten, zullen we tijdens deze gelegenheid ook de uitslag en prijsuitreiking van onze Wedstrijd Pistool en Revolver Klein Kaliber 2024 laten doorgaan.
 
Met vriendelijke groet,
 
Het bestuur

Clubuitstap 2024

Op 28 september 2024 organiseren wij weer onze jaarlijkse Clubuitstap. Dit keer bezoeken we het oorlogsmuseum Winter 44 te Borlo.

Programma

Datum: 28 september 2024

Museumbezoek

Het museumbezoek start om 10u00 (met rondleiding of op eigen tempo ). Binnen- en buitenmuseum ( buiten tanks, helikopter, kanon enz.), binnen militaire voertuigen, wapens, diorama’s enz. 

Adres: Winter 44 museum, Thewitstraat 8, 3891 Borlo, België

Middagmaal:

Middageten ter plaatse om 13u00,  met keuze uit volgende menu’s:

 1. Groentesoep met brood –  € 6 
 2. Bloedworst met appelmoes en brood  – € 12 
 3. Brood met kaas – € 7 
 4. Huisgemaakt gehaktbrood met krieken of appelmoes en brood – € 14
 5. Omelet of spiegeleieren met brood – € 7
 6. Spek met eieren of spiegeleieren met brood – € 10
 7. Spaghetti Bolognese met kaas – € 15

Desserten: Pannenkoeken, taart, Haspengouwse appeltaart, Haspengouwse appeltaart met roomijs.

Museumbezoek kost 10 euro per persoon , eten en dranken ter plaatse te betalen.

Overnachten in dit museum met B&B is ook mogelijk , overnachting kost 115 per kamer per nacht (bvb voor de nacht van 27/9 op 28/9 ). Boeken van een kamer kan via Erik Bernard: erik.bernard@telenet.be of 0486.736322

Inschrijven voor onze uitstap kan bij Danny de Beul of Erik Bernard door betaling van 10 euro per persoon op onze GMPC-clubrekening (BE22 9731 2094 0947) en dit VOOR 1 augustus 2024 met vermelding “clubuitstap Borlo”, het aantal personen en de menu-keuze.

Paas Shoot

Beste leden,
Op Woensdag 27 Maart gaat onze jaarlijkse Paas Shoot door op de luchtstand. Er zijn 2 categorieën, namelijk een categorie jeugdschutters (leeftijd 6 tot 15 jaar), en een categorie “15+” leden. Onze jongste leden komen eerst aan bod, zodat het voor hen niet te laat word, daarna kunnen onze “15+” leden paas-shooten.
De wedstrijd word in beide categorieën uitgevoerd als “Lucky Shoot”, zodat iedereen evenveel kans had om een “smakelijke” prijs in de wacht te slepen.
Gezien deze wedstrijd gehouden word met luchtgeweer (op de luchtstand), kunnen al onze leden aan deze wedstrijd deelnemen, ook de steunende leden en leden met een voorlopige sportschutterslicentie.
We kijken uiteraard uit naar een gezellig samenzijn, en een groot aantal deelnemers.
DEELNEMEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN!
Het bestuur

Wedstrijd Pistool en Revolver Klein Kaliber

Beste leden,

naar traditie beginnen we in het voorjaar met de Wedstrijd Pistool en Revolver Klein Kaliber 2024. Er word slechts 1 kaart per deelnemer geschoten met 10 schoten kaliber .22LR op 25 meter. Dit kan naar keuze op woensdag of, indien er een schietmeester aanwezig is om de kaart af te stempelen, ook op zaterdag en zondag, en dit gedurende de maanden Maart of April. Men mag voor het schieten van de officiele kaart, natuurlijk een oefen kaart schieten indien men dit wenst. De wedstrijd zal plaatsvinden in de volgende categorieën:

Wedstrijd Pistool en Revolver Klein Kaliber Dames

Wedstrijd Pistool en Revolver Klein Kaliber Heren

Ieder lid kan deelnemen! Indien u zelf niet in het bezit bent van een pistool of revolver klein kaliber, laat dit dan weten aan het bestuur, dan zorgen wij voor een wapen zodat u alsnog aan de wedstrijd kan deelnemen.

We willen jullie er graag aan herinneren dat alle leden kunnen deelnemen, want DEELNEMEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN!

Na de overweldigende opkomst tijdens onze Wedstrijd Klein Kaliber vorig jaar, hopen we ook dit jaar weer op een massale deelname.

Het bestuur

Masters of Flanders Luchtwedstrijd

Beste leden,

op woensdag 13 Maart, Zaterdag 16 Maart en Zondag 17 Maart word er in de schietstand van MKRV de Masters of Flanders Luchtwedstrijd gehouden, en dat zal natuurlijk voor heel wat bezoekers zorgen.

Weze dus gewaarschuwd dat de plaatsen op de parking en de zitplaatsen in de kantine waarschijnlijk beperkt zullen zijn.

met vriendelijke groeten,

Het bestuur

FKPA via GMPC “Brasschaat”

Aan onze GMPC-leden die aangesloten zijn bij FKPA “Brasschaat” voor het schieten op 100m, delen wij graag de volgende informatie voor jaar 2024:

 1. Adress: Schietstand Zilverberg, Meylweg 43, 2550 Kontich
 2. Raadpleeg de bijgevoegde kalender voor het vrij schieten op de beschikbare Zondagen tussen 17:00 en 20:30 uur (LET OP: er is geen mogelijkheid tot vrij schieten op dagen waarop Ordonance schieten plaatsvindt).
 3. Raadpleeg de bijgevoegde kalender voor het Ordonance schieten op de vastgestelde Zondagen tussen 17:00 en 20:30 uur. Deelname aan de Ordonance-wedstrijden is uitsluitend mogelijk na voorafgaande online inschrijving (op deze dagen is er geen mogelijkheid tot vrij schieten).
 4. Bij aankomst dienen de wapens eerst te worden opgeborgen in de wapenkamer.
 5. Vervolgens dient u zich aan te melden bij de FKPA-monitor (Ivan, Sigrid, Kevin VL, Kevin G); zij zullen de schietbanen toewijzen op basis van aankomstvolgorde.
 6. Vergeet niet uzelf in te schrijven in het register naast de wapenkamer (en na afloop ook weer uit te schrijven).
 7. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de toog voor ongeveer €0.5 per stuk. Vergeet niet om zelf klemmen mee te brengen om de kaart op te hangen (OPGELET: nietjes zijn niet toegestaan). Uiteraard is het ook toegestaan om uw eigen doelen mee te brengen.
 8. OPGELET: Korte wapens zijn niet toegestaan, en ook lange wapens met pistoolkaliber zijn niet toegelaten.
 9. Het schieten gaat steeds door op 100m. Kortere afstand kan enkel worden toegestaan om bvb richtmiddelen af te richten, na afspraak met de FKPA monitor.
 10. Op het moment dat de FKPA monitor uw baan vrijgeeft begeeft u zich naar beneden om te gaan schieten.
 11. Voor de Ordonance discipline is schieten vanuit liggende positie verplicht (gebruik makend van de tafelverlenging).
 12. Er geldt geen specifieke tijdsbeperking, tenzij de schietbaan bijzonder drukbezet, is en de schutter de baan al geruime tijd in beslag neemt.
 13. Het afstempelen van de boekjes vindt plaats aan de toog. Vergeet niet de FKPA-monitor op de hoogte te stellen wanneer uw schietbeurt is afgerond.

GMPC Ledenvergadering 2024

Nieuws heet van de naald:  We nodigen je van harte uit voor onze jaarlijkse ledenvergadering op zaterdag 13 januari 2024 om 11 uur in de lokalen van MKRV.

Traditiegetrouw zal tijdens deze bijeenkomst de huidige stand van zaken van de club worden toegelicht. Daarnaast worden de geplande activiteiten voor 2024 gepresenteerd en delen we andere interessante nieuwtjes met jullie. Na afloop van de ledenvergadering zal er, naar jaarlijkse gewoonte, een frietkkot aanwezig zijn. Geniet van onbeperkte porties friet met een assortiment van 10 verschillende snacks, en diverse sauzen.

Leden die wensen deel te nemen, dienen zich uiterlijk op 5 januari 2024 in te schrijven bij de voorzitter via e-mail of telefoon, met vermelding van hun naam en het aantal deelnemers.

Email: daniel.de.beul@telenet.be

Tel.: 0475/73.39.46

Sint en Piet Schietwedstrijd – 2023

Als bijzondere toevoeging voor de deelnemers aan onze Kaastafel op Zaterdag 2 December, organiseren we vanaf 16:00 uur een Sint en Piet Schietwedstrijd.

Deze wedstrijd vindt plaats op de luchtstand, waarbij we gebruikmaken van een clubwapen. De wedstrijd wordt uitgevoerd volgens het principe van het “Lucky Shot”. Op deze manier heeft iedere deelnemer een gelijke kans om een “smakelijke” prijs te bemachtigen. Elke deelnemer krijgt de gelegenheid om één schot op de kaart af te vuren, waarbij degene die het dichtst bij het verborgen doel komt, er met de overwinning vandoor gaat.

Zijn jullie nog niet ingeschreven voor onze heerlijke Kaastafel op zaterdag 2 december 2023 om 18:00 uur, bezoek dan snel onze GMPC website voor meer informatie: https://www.gmpistoolclub.be

We kijken al uit naar de spannende Sint en Piet Schietwedstrijd, gevolgd door een genoeglijk tafelen!